Isprobavanje GOO tečnosti

Postavio Pedja Pašćan 03/09/2020 0 Komentara Ribolovački pribor i oprema,

Danny Fairbrass sa nama deli svoja zapažanja o Goo tečnostima i priča nam o izletu sa četvorostrukim svetskim šampionom Loutjie Louwiesom i dobro poznatim pecarošima Ianom Huntingtonom i Peteom Holehouseom.

Ne događa se često da imate priliku da pecate rame uz rame sa četvorostrukim svetskim šampionom, te kada sam čuo da izumitelj Goo tečnosti Loutjie Louwies dolazi iz Južnoafričke Republike nije mi bilo teško da se odlučim da provedem dan pecajući sa njim. Kao da to nije bio dovoljan izazov, nadaleko poznati britanski match pecaroš, Ian Huntington nam se pridružio, zajedno sa svojim match partnerom Peteom Holehouseom.
Uz njih dvojicu sam već ranije pecao. Da budem iskren, uvek me zaprepaste. Pohode jezerom kao pravi duo, nikada ne govore ukoliko im se neko prethodno ne obrati, koriste iste štapove i mašinice, čak nose i istu garderobu; gledano spolja, deluju kao potpuno nezaustavljiva sila.

Naravno, kada ih upoznate vidite da ne možete o ljudima suditi po njihovoj spoljašnjosti. Ništa ih ne razlikuje od vas ili mene. Obožavaju da pecaju šarane a sada, zahvaljujući Goo tečnostima, će podeliti mnoge tajne zanata sa nama!

Loutjie (izgovara se Loki) je pravi gospodin, veoma strastveni pecaroš, već dobro priviknut na novi (za tržište Velike Britanije) set atraktora i stimulatora.

To je glavna karakteristika Goo tečnosti, one predstavljaju nešto što će veoma brzo primamiti ribu ka mamcu, slično kao PVA vrećice, samo na steroidima! Južnoafrička Rebulika je u protekle četiri godine četiri puta osvajala Svetsko prvenstvo, ponajviše zahvaljujući Loutjiejevom uticaju i ovom tajnovitom mamcu. Oni ovaj mamac koriste u svojoj zemlji već preko petnaest godina i za to vreme su potpuno usavršili njegovu upotrebu. Evo šta sam naučio od njega i od Iana.

Goo tečnost je kombinacija boja i aroma koja se može koristiti samostalno ili sa nekim drugim proizvodom. U principu, što je voda toplija i što je riba aktivnija, to će Goo tečnosti više uticati na vaše pecanje. Počnite da ih koristite sada i do sledeće zime ćete tačno znati dobitne kombinacije za revire na kojima često pecate, te ćete moći da uspešno lovite tokom čitave godine.

Goo tečnosti imaju 4 osnovna načina primenjivanja:

1. Mamci za udicu: Bilo koja tečnost iz palete se jednostavno nanese na mamac pre zabacivanja, slično kao što to radite sa dodavanjem arome na pop up. Možete birati između Pineapple Supreme, Corn Twist, Raspberry Plume verzije, a ako želite svetlo zelenu boju odlučite se za Pineapple ili Tutti Smokes. Koristite ove tečnosti zajedno sa pop up-ovima, mamcima za dno, partiklama...

2. PVA: Odlično funkcionišu i sa čvrstim i sa mrežastim vrećicama. Možete koristiti jednu ili više aroma. Dva ananasa (Pineapple i Pineapple Supreme) zajedno odlično funkcionišu, kao i Corn Twist i Tutti Smoke. Na ovaj način imate više od jednog sloja atrakcije na svakoj vrećici, plus još atrakciju same vrećice. Možete dodati nekoliko kapljica ili potpuno premazati vrećice, sve zavisi od vašeg izbora.

3. Vrećasti i štapićasti miksevi: Na taj način dobijate produženi period rastapanja arome i boje, te je ovaj pristup odličan ukoliko ne planirate da zabacujete suviše često.

4. Spod: Rastvaranje i zadržavanje u vodi odlično funkcioniše i prilikom korišćenja spoda. Jednostavno dodajte tečnost u spod neposredno pre zabacivanja. Možete dodati tečnost u vaš spod miks i na taj način povećati nivo atrakcije na dnu revira na kojem pecate.

Tokom sumornog martovskog dana na reviru Thorpe Lea imali smo oko 25 trzaja, dok su svi ostali tog dana bili gotovo besposleni. Tutti Smoke je bio posebno efikasan tog dana. Odmah po izvlačenju ribe bi ponovo zabacivali na isto mesto. Ianovo mesto je bivalo sve aktivnije i aktivnije a zabacivanje na isto mesto je bio odličan pristup.

Goo tečnosti su se pokazale nepobedivim na svom domaćem terenu, u Južnoafričkoj Republici, što i nije tako čudno, ali su se u potpunosti iskazale i na Svetskim prvenstvima u Francuskoj i Italiji. Goo tečnosti će vam pomoći da povećate broj ulovljenih riba, pogotovo kad je voda toplija! Iskoristite tu priliku!

Bistro vam želi Danny Fairbrass.

 

Autor teksta : Danny Fairbrass
Objavljeno u ribolovačkom magazinu "Reviri Srbije", broj 38, Maj 2012

Ostavite komentar