Zašto Gamakatsu?

Postavio sportski ribolov 30/04/2020 0 Komentara Ribolovački pribor i oprema,

Pre 20 000 godina, pronalazak udice za ribolov označio je početak ribolova. Prve udice su bile izrađene od drveta ili kostiju. Kako se tehnologija poboljšavala, tako su se poboljšavala i udica. Zapisi pokazuju da su bakarne udice pravljene u Banchenu pre 7000 godina, a veštačke mušice su se koristile u Egiptu pre 4.000 godina. Ribolov je bio i popularan oblik zabave u drevnoj Kini.

 

Danas su moderni materijali i tehnike izrade rezultirali u stotinama stilova izuzetno kvalitetnih udica, dizajniranih za specifične vrste ribe i metode ribolova.

 

Izrada savršene ribolovačke udice

Metode koje se koriste u stvaranju Gamakatsu® udica čine ga superiornim u odnosu na sve ostale marke. Prvo, koristi se samo najkvalitetniji visoko ugljenični čelik, što eliminiše bilo kakvu grešku u strukturi čelika koja može oslabiti udicu. Drugo, Gamakatsu® ima najnapredniji sistem za kaljenje na svetu. Svaka udica se termički obrađuje u zavisnosti od vrste udice, njene veličine i namene. Ovim postupkom nastaju udice koje su super jake, ali ne i krte. Izuzetno je teško postići ravnotežu između snage i elastičnosti, trebalo je mnogo godina da Gamakatsu® usavrši ovaj proces. Konačno, što je možda i najvažnije, postupak oštrenja je najmoderniji na svetu i rezultira savršeno konusnom tačkom koja je izuzetne oštrine i teško se tupi.

 

Kvalitet Gamakatsu® udica za ribolov

Gamakatsu® udice su kamen temeljac kompanije Gamakatsu® i poznate su širom sveta. Materijal i tehnologija čine ove udice superiornim u odnosu na sve druge brendove. Kompanija Gamakatsu® je u saradnji sa proizvođačem materijala razvila materijal visoko ugljenični čelik specijalno namenjen za proizvodnju udica za ribolov. Ovaj materijal ne samo da sadrži veći procenat ugljenika, već ima i vrlo malo nečistoća. Kao rezultat, Gamakatsu® je stekao poverenje ribolovaca širom sveta. Vek udice za ribolov meri se oštrinom, tvrdoćom i granicom elastičnosti. Kako bi maksimalno iskoristio visoko ugljenični čelik, Gamakatsu® je razvio jedinstveni elektronski proces kaljenja koji omogućava kaljenje sa visokim stepenom kontrole i stabilnosti. Kao rezultat toga, Gamakatsu® je u stanju da konstantno proizvodi kvalitetne, izuzetno oštre udice u velikim količinama. Zbog ove inovacije Gamakatsu® je osvojo veliki tržišni udeo proizvodnje udica u Japanu.

Tagovi: gamakatsu udice

Ostavite komentar