Silikonci Savage Gear Bleak

Postavio sportski ribolov 21/09/2021 0 Komentara Ribolovački pribor i oprema,

Silikonci Savage Gear BleakVolim da iritiram čula predatora oblikom, bojom i akcijom mamca. Ponekad, međutim, morate posegnuti za nečim što stvarno liči na prirodnu hranu grabljivica. Upravo tako izgleda mekani mamac Savage Gear Craft Dying Minnov.

 

Kada su grabljivice gladne, nije potrebno mnogo truda da bi vaš dan na vodi bio uspešan. Ostalim danima, čak i kada znamo da ima riba u blizini, one jednostavno ne žele da se hrane. U takvim trenucima naša genijalnost i kreativnost mogu biti presudne za naš uspeh. Posezanje za što prirodnijim varalicama koje nalikuju pravim izvorima hrane grabljivica jedna je od mojih glavnih metoda kada dođe do ovog perioda, posebno kada je smuđ u pitanju.

 

Na nedavnom ribolovu, mamac koji mi je odradio posao bio je Savage Gear Craft Dying Minnov - mamac inspirisan uklijom ili beovicom (lat. Alburnus alburnus), ili bleak (common bleak) eng. U pitanju je slatkovodna riba koja pripada familiji Cyprinidae. Lokalni nazivi: ukljeva, kaugler itd. Korišćenjem metode dropšota možete zadržati ovaj mamac duže vreme na mestima na kojima biste očekivali da ćete pronaći grabljivice. Izuzetno mekan silikon od kojeg je napravljen mamac znači da s lakoćom možete izvoditi suptilne i realne pokrete koji čine da mamac savršeno podseća na povređenu ribu. Čak i potpuno sit smuđ neće odbiti tako jednostavan obrok kao na tacni. Izgledaju i rade kao žive ribice. Tri veličine (5,5 cm, 7,5 cm i 10 cm) i tri opcije boja (bodorka, bandar i plavi biser) ove varalice pružaju vam širok spektar mogućnosti u različitim vodama . Možete loviti neotežanom, ali takođe dobro funkcioniše i sa klasičnom jig glavom. Guma varalice je toliko mekana da savršeno radi i pri laganim i pri velikim opterećenjima, i kada je postavljena na klasičan način ili sa udicom sa strane.

Silikonci Savage Gear Bleak - Smuđ

Ponekad vam ne treba ništa više od nekoliko ovih silikonaca i malo strpljenja. Čak i najoprezniji smuđevi mogu biti prevareni ovim varalicama.

 

Za Savage Gear napisao Wojciech Krzyszczyk
Tekst preveo: Dragan Milošević

 

Ostavite komentar