Prologic Classic šaranski štap - TEST

Postavio sportski ribolov 14/09/2021 0 Komentara Ribolovački pribor i oprema,

Testeri Total Carp-a, magazina specijaliziranog za šaranski ribolov, su ovog puta uzeli Classics modele Prologic-a na test. Prologic tvrdi da ove štapove smatraju zaista moćnim radnim konjima i nakon što sam se sam uhvatio u koštac sa njima, to svakako mogu garantovati.

Očigledno, ovo nisu vrhunski modeli, ali za njihovu cenu performanse su prilično impresivne.Većina štapova po ovoj ceni generalno pružaju jeftin osećaj i ne pružaju dobar nivo performansi, akcija nije pogođena, težina bacanja diskutabilna, a o samom blanku, opremi i završnoj obradi se tek može diskutovati. Međutim, Classics štapovi firme Prologic jednostavno se ne osećaju kao jeftini, imaju progresivnu akciju, a dodatna snaga u zadnjem delu omogućava im da izbace ozbiljnu težinu. To ih čini idealnim za manevrisanje većim težinama, kao i zabačaj na veće udaljenosti.

 

prologic classic saranski stap - test - karikaIako je blank moćan, oni održavaju paraboličnu akciju koja pomaže u apsorbovanju snažnih begova šarana prilikom zamaranja, što zaista dolazi u obzir kada se borite s ribom ispod vrha štapa. Classics su opremljeni SiC provodnicima, uključujući 50 -milimetarske prečnike, koji pomažu prilikom bacanja na daljinu.Estetika je divna, mat crna završna obrada na praznom delu upotpunjena je suptilnim nalepnicama, koje su dodatno upotpunjene tankim praznim delom koje se završava oblikovanom end kapom na kraju.

 

prologic classic saranski stap - test - drzac masiniceNakon što sam se uhvatio u koštac sa ovim štapovima, mislim da su izuzetno dobro napravljeni s obzirom na cenu. Činjenica da dolaze sa tom impresivnom ponudom samo je šlag na torti! Sve u svemu, Classics su super svestrani šaranski štapovi i siguran sam da će vam dobro poslužiti u mnogim situacijama. Štapovi su dostupni u verzijama od 10 i 12 stopa i težinama bacanja od 3 lb i 3,5 lb; dostupna je i prilično posebna trodelna verzija od 12 stopa, koja ima težinu bacanja od 3 lb. Ben Francis iz Total Carp-a ovim modelima daje konačnu ocenu : Great value rod ili štapovi velike vrednosti.

 

 

Autor teksta: Dragan Milošević

Ostavite komentar