Maver patenti

Postavio Pedja Pašćan 19/06/2019 0 Komentara Ribolovački pribor i oprema,

TEHNOLOGIJA I MATERIJALI :

 

Proizvodi Reglassa predstavljaju jedinstvenu mešavinu složene tehnologije i širokog spektra materijala koji rezultiraju unutrašnjim "Pre-preg" slojevima. "Pre-preg" predstavlja prvi i osnovni korak u procesu proizvodnje, i predstavlja veoma precizno impregniranje karbonskih vlakana uz pomoć epoksidnih smola. Postoje tri glavne porodice karbonskih vlakana, od kojih svaka poseduje precizna svojstva (karakteristike): vlakna visoke čvrstoće (HS), visokih modula (HM) i ultra visokih modula (UHM). Da bi povećao mehaničke karakteristike vlakana, Reglass je osmislio svoje potpuno nove formulacije epoksidnih smola: epoksidna smola "aerospace" specijalno koncipirana da jednom vezana za karbonska vlakna maksimalno smanjuje vibracije unutar kompozita. Ova određena matrična formulacija omogućava karbonskim vlaknima da apsorbuju vibracije i obezbeđuje najbolje ponašanje akcije-reakcije.

 

PROCES - OJAČANJE VLAKANA :

 

Reglass ima kontrolu nad celim procesom, počevši od sirovine, karbonskih vlakana i različitih epoksida smole koji su u ​​upotrebi, pa do finalne provere kvaliteta. Pažljiv izbor karbonskih vlakana, je prvi korak u proizvodnji kompozitnih "pre-preg" slojeva kod kompanije Reglass ®. Karakteristična odlika procesa Reglass-a se sastoji u tome da se jedan "pre-preg" sloj sastoji od različitih tipova karbonskih vlakana. Kombinacija aeronautičkog stepena vlakana + sopstvena proizvodnja, dovodi do izgradnje visoko strukturnih blankova koji nisu podložni lomljenju.

 

Clean Cap System (CCS)  - štiti kraj sekcija štapa od slučajnog oštećenja usled pogrešnog poravnanja i čisti Unutrašnji ženski zglob svaki put kada se ne poštuje procedura sklapanja. Takođe će zaustaviti potonuće vaših delova ako padne u vodu.

 

 

Fuzion  - predstavlja spoj dva karbona visokog modula koja su obmotana oko blanka. Krajnji rezultat su ultra kruti vršni segmenti, koji omogućavaju ribolovcu da udari kontru brzinom munje.

 

 

Sun Core - Tretman karbona smolom pruža anti-frikcionu završnu obradu koja omogućava sklapanje segmenata sa neverovatnom lakoćom bez obzira na to da li su mokri ili suvi uslovi. Ova revolucionarno glatka površina ne samo da povećava snagu, već i štiti blank tokom vrućih i hladnih dana.

 

 

Carbon Nanotube System - Prva formulacija takve vrste. Razvijena ekskluzivno za proizvodnju Reglassa. Nanolith pruža jedinstvene vibracione karakteristike, uz povećanje snage. Nanolit je izuzetan molekul, hiljadu puta manji od molekula karbona koji stvara vezu na atomskom nivou između karbonskih vlakana

 

 

Black Core - Super kaljena epoksidna smola. Proizvedena u kompaniji Reglass. Nakon uspeha Sun Core-a, modifikovali su molekularnu strukturu Sun Core-a čime su poboljšali mehaničke performanse "pre-preg-a". Formulacija Super kaljene epoksidne smole daje izuzetno elegantnu i inovativnu crnu boju.

 

.

High Tensile M5 Carbon - Karbon visokog modula  M55 HS i Ultralight multivall sistem 2
M5 upotrebljavan na serijama: Competition, All round, Carpodrome. High Tensile 500 klasa karbonskih vlakana
Black Core S.V.Er Super - epoksidna smola koja smanjuje vibraciju.

 

High Moduls M7 Carbon - Karbon visokog modula M87 HMS i Ultralight multivall sistem 2
M8 upotrebljavan na serijama: Competition, All round, Carpodrome. Visoko kvalitetna karbonska vlakna 870
Black Core S.V.Er Epoksidna smola sa super vibracionim prigušenjem.

 

High Moduls M8 Carbon - Karbon veoma visokog modula M87 HMS i Ultralight multivall sistem 2
M8 upotrebljavan na serijama: Competition, All round. Visoko kvalitetna karbonska vlakna 870
Black Core S.V.Er Epoksidna smola sa super vibracionim prigušenjem.

 

High Grade M9 Carbon - Višenamenska vlakna super-visokog modula M90 HGS i Ultralight multivall sistem 3
M9 upotrebljavan na seriji : Competition. Super-visoki modul karbona 1000 P90JS Black Core S.V.Er Epoksidna smola sa super vibracionim prigušenjem.

 

AFS - Specijalna završna obrada smolom omogućava da se štap lako i brzo sklopi i rasklopi. Ona se primenjuje na modelima od 5 do 13 m kako bi se smanjilo trenje.

 

 

Magic Steps - Ova teflonska obloga sprečava da dođe do neželjenog kontakta između zidova skloljenih segmenata.

 

 

Grey Core - za povećanje tehničkih performansi upotrebljena je smole koja se koristi u vazduhoplovnoj industriji, Epoksidna smola sa super vibracionim prigušenjem. Prigušenje vibracija unutar kompozitnih konstrukcija omogućava proizvode visoke reaktivnosti.

 

 

Mat Four - Ultimativan pre-preg koncept. Ova nova smola čvrsto veže karbonska vlakna i pruža vrhunsku akciju.

 

 

Teflon Joint - Fini omot od čistog teflona vezanog direktno na muške spojeve, značajno smanjujući trošenje karbona. Jednostavan zaokret zaključava delove na mestu. Mi smo jedini proizvođač na svetu koji ima ovu inovativnu karakteristiku.

 

 

Patenti : 

 

Resin Wires Plus - Tim za razvoj proizvoda svakodnevno traži i proučava ne samo kvalitet karbonskih vlakana, već i kvalitet različitih materijala i specifičnih smola koje se koriste za impregniranje istih materijala. U odnosu na različite tipove štapova koje želimo da stvorimo, otkrivamo najbolje materijale i određene smole koje nam omogućavaju da dobijemo željeni rezultat, u vidu određene akcije i željenih performansi. Za smanjivanje lomova i davanje najbolje krivulje našim štapovima sada smo u mogućnosti da proces nanošenja smole ponovimo i više puta da bi se omogućilo da tečnost uđe u pojedinačna vlakna. Veoma delikatan proces nam dozvoljava da se razvijamo i stvaramo najpouzdanije štapove za ribolov na tržištu.

 

Power Connections - Sve štapove za pecanje čine višestruki zasebni delovi: nije bitno da li su teleskopski, put-over, put-in or spigot modeli. Povećali smo naše zahteve kako bi postigli  novi cilj: različiti delovi svakog štapa moraju raditi zajedno i istovremeno, da bi se dobila idealna akcija kako u toku zabacivanja tako i u trenutku borbe. Naporno smo radili na svakom spoju, koristeći posebnu ultrazvučnu jonizaciju koja nam omogućava da dobijemo najbolju akciju za svaki Maver-ov model. 

 

Tip Sensitivity System - Za neke tehnike ribolova oštrina vrha štapa nije važana, sasvim je sve jedno, jednostavno najvažnija rezerva snage! Korišćenjem naprednih materijala, nove smole i procesa proizvodnje uspeli smo da proizvedemo izuzetno snažne štapove sa odličnom osetljivošću. 

 

 

Quality Control Progress - Da bi se dobio savršen pribor za ribolov, veoma je važno da svaki korak tokom realizacije proizvodnje bude dobro proučen, proveren i super kontrolisan: veoma nam je važno da se kontrola kvaliteta na kraju svakog radnog procesa realizuje i izvrši od strane pouzdanih tehničara i inženjera. Naravno kontrola kvaliteta se vrši uz upotrebu računara i naprednih softvera pomoću kojih se može proveriti svaka sitnica. Naš informatički sistem je danas u mogućnosti da nam pruži najbolju kontrolu kvaliteta. Sve to se radi da biste bili sigurni da imate savršene štapove za ribolov sa najvišim performansama. 

 

MAVER CARBON 90 je naše najbolje rešenje za kvalitet i pouzdanost u cilju kreiranja ribolovačkog pribora visokih performansi! Visoko modularni karbon se koristi da bi se proizvela najbolja, najlakši i najkvalitetnija ribolovačka oprema. Naše iskustvo sa karbonom i smolom je poznato širom sveta i dovodi nas do razvoja savršenih kombinacija kako bismo razvili jednostavno najbolje rešenja za štapove. MC90 predstavlja najbolje rešenje za kvalitet vaših štapova.

 

MAVER CARBON 70 je naše rešenje kako bi se stvorila snažna i pouzdana oprema za ribolov. Karbon visokog modula 70 se koristi za izradu najkvalitetnije opreme zbog svojih karakteristika : lagan, efikasan i pouzdan. Upotrebom ovog karbona i smole nas dovodi do stvaranja najbolje kombinacije materijala kako bi se stvorili savršeni štapovi za različite tehnike ribolova.

 

MAVER CARBON 50 je naše najpouzdanije rešenje za stvaranje jakog i snažnog pribora za ribolov. Upotreba karbona visokog modula 50 omogućava izradu veoma moćnih i snažnih štapova. 

 

 

SLOT SYSTEM : Novi sistem koji omogućava brže privlačenje ribe čak i kada je u pitanju borba sa krupnim i snažnim protivnikom.

 

 

AB TIP: Sistem AB vrhova omogućava vršnom segmentu da postane jači, tvrđi i brži. Otvor za vrh je još veći da bi se koristila šuplja elastika i konus. Na taj način se vršna i sekcija B stopi u jednu celinu!

 

Prevod sa engleskog: Predrag Pašćan
Izvor: maver.eu

Ostavite komentar