Kupujete na Fejsbuku, pazite na ovo

Postavio sportski ribolov 05/09/2014 0 Komentara Obaveštenja prodavnice,

Beograd -- Nacionalna organizacija potrošača Srbije upozorila je građane da preko Fejsbuka kupuju samo robu od registrovanih prodavaca. NOPS je upozorio da se preko te društvene mreže kupuje samo od trgovaca koji imaju jasno istaknute podatke o sebi kojima dokazuju da su registrovani prodavci, jer u protivnom neće moći da ostvare svoja prava.

Fejsbuk su razni oglašivači iskoristili za mogućnost prodaje robe, ali je važno napraviti razliku između trgovaca, koji mogu biti registrovani kao pravno lice ili preduzetnik i kao fizičko lice. Jedino i samo u slučaju kada znamo ko je trgovac možemo ostvariti svoja prava, koja nam po zakonu pripadaju, navodi NOPS. "Prodaja se u velikoj većini slučajeva vrši na potpuno drugi način, odnosno brojna fizička lica su iskoristila mogućnost brze i lake zarade, ne prezaju ni od čega, znajući da je to klasična prodaja između dva fizička lica", dodaje se u saopštenju.

NOPS upozorava da u tom slučaju potrošač ne može da se pozove na Zakon o zaštiti potrošača i druge kojima se reguliše kupoprodajni odnos. Takva prodaja zapravo predstavlja još jedan način, kakav smo odavno imali - prodaju putem malih oglasa. Suštinski, nema nikakve razlike kada obuću, odeću ili drugu robu na ovaj način kupite putem Fejsbuka ili putem oglasa od bilo kog fizičkog lica, navodi se u saopštenju NOPS-a.

Izvor: Tanjug

Tagovi: obavestenja

Ostavite komentar