Poslednji tekstovi
Termometar u funkciji apetita
Termometar u funkciji apetita
13/07/2017 0

Zube menja, a ćud ne!
Zube menja, a ćud ne!
13/07/2017 0

Stradanje štapova
Stradanje štapova
13/07/2017 0

Recepti INGREDIANT PROFILES
Recepti INGREDIANT PROFILES
03/07/2017 0

Površinsko pecanje iz blizine
Površinsko pecanje iz blizine
03/07/2017 0

Destinacije / Vode RSS

Okvir za savršenu sliku

Okvir za savršenu sliku

Pedja Pašćan 03/07/2017 0
„Okno” kod Uba je komercijalni revir koji postoji od prošle godine, a nastao je u nekadašnjem kopu obližnje ciglane. Nalazi se na samom ulazu u Ub, u okviru kompleksa fazanerije, koja se prostire na oko 400 hektara lovišta...Retko koja voda u Srbiji može da pruži maksimalan užitak na vodi koji podrazumeva: dobar ulov, čistu vodu i obale, te bogatnu dodatnu ponudu zbog koje se osećate bolje nego kod kuće. Obično nešto zaškripi. Ili nedostaje infrastruktura, ili je dodatna ponuda „mršava”, ili je, pak, zakazala briga o reviru. Međutim, na revir „Okno” kod Uba stižemo asfaltnim putem, a automobil...
Ceo tekst
Jedan dan na reci Gradac

Jedan dan na reci Gradac

Pedja Pašćan 26/06/2017 0
Put od Beograda do Valjeva nisam ni osetio. U Rašinom novom autu našli smo se nas četvorica zaljubljenika u prirodu i mušičarenje, pa nam je sat i po vožnje bilo malo da se ispričamo. Čim smo sa puta za Lelić skrenuli ka manastiru Ćelije i počeli da se spuštamo vijugavim, strmim putem ka klisuri reke Gradac, zaćutali smo. Uvek kada dolazim u ovaj kraj reči, same nestanu pred veličanstvenom lepotom prirode. Prošlo je skoro trideset godina od mog prvog kontakta sa ovom rekom, a ovaj osećaj poštovanja i dalje postoji pri svakom novom dolasku.Parkirali smo auto ispred manastira, obukli kombinezone...
Ceo tekst
Hidroakumulacija Bočac i okruženje

Hidroakumulacija Bočac i okruženje

Pedja Pašćan 21/06/2017 0
Evo nas kako ulazimo u juni, a na većini voda ribolovna sezona još nije krenula. Velike padavine i neobično hladni dani u drugoj polovini maja, na većini rijeka doveli su do poplava i pada prosječne temperature vode za ovo doba godine. Trebaće još dosta vremena i sušnih dana da naše najveće rijeke Dunav, Tisa, Morava i Drina postanu atraktivne za ribolov. Nekakav ribolov još je jedino moguć na kanalima DTD i vještačkim akumulacijama, što za većinu ozbiljnih ribolovaca nije dovoljan razlog da raspakuju svoj pribor.  Upravo zbog tih malo ambicioznijih ribolovaca željnih pravih ribolovačkih avant...
Ceo tekst
Jezero „Ribolovački raj” Glogonj

Jezero „Ribolovački raj” Glogonj

sportski ribolov 16/06/2017 0
Signalizator je zapištao, Joži je malo sačekao i kontrirao. Negde oko tridesetak metara od nas na površini ugledali smo kuvanje vode. Zakačeni šaran se sa dubine od tri metra pojavio, napravio veliki talas, a zatim krenuo u beg izvlačeći strunu uz poznato zujanje. „De lude ribe”, nasmejao se Joži, „pa, tek juče smo ih pustili u jezero, a već su ovako divlji. Izgleda da im prija ovde kod nas”. Provozao je „šarko” nekoliko krugova pre nego što ga je naš drugar privukao obali pravo u meredov. „Lepa riba, tu je oko šest kilograma. Sad na slikanje, pa u vodu”. Šaran je blistao na martovskom suncu u...
Ceo tekst
Đerdapsko Jezero - Dunav kod Kladova

Đerdapsko Jezero - Dunav kod Kladova

Pedja Pašćan 15/06/2017 0
Kladovo, gradić u istočnoj Srbiji, od davnina poznat po praistorijskim ribama koje se mreste u tesnacima Dunava. Poznat po proizvodnji kvalitetnog kavijara, a od druge polovine XX veka, i kao opština na čijoj je teritoriji puštena u rad hidrocentrala, tada treća po veličini u Evropi, i peta u svetu!Puštanjem Ðerdapa u pogon, nepovratne promene zadesile su skoro sve, a posebno važna je promena ekosistema! U poslednje dve decenije ova promena se opipljivije „oseća”. Jaki vetrovi i nestanak mnogih vrsta riba, neki su od lošijih aspekata ove priče. Izgradnjom druge hidrocentrale stvoreno je Ðerdap...
Ceo tekst
Tamo gde Dunava opija

Tamo gde Dunava opija

Pedja Pašćan 13/06/2017 0
Da bi valjano upoznali određeno ribolovno područje, najbolje je svakako provozati se tuda čamcem, dočekati jutro ili ispratiti dan na obali, napraviti roštilj negde u hladovini, i svakako provesti barem nekoliko sati kvalitetnog pecanja... O mestu o kojem ovde govorim do sada je već dosta toga pisano i to ne samo kao ribolovnoj destinaciji mnogih zaljubljenika u Dunav, već kao poznatom voćarskom i vinogradarskom kraju, selu poznatom po kvalitetnom domaćem vinu i rakiji, području Fruške Gore koje ima sve atribute vazdušne banje i eko-odmorišta. Drugim rečima, ovde se može dobro jesti, fino piti...
Ceo tekst